29, 30 + 31 juli: San Francisco

Van de warmte naar de kou. Je verwacht het niet maar San Francisco is het veel koeler dan de plekken waar we tot dus ver zijn geweest. 13 graden  Celsius. San Francisco is omsloten aan 3 kanten met oceaan en de stroom met koel water komt vanuit Alaska.

De rit naar San Francisco gaat voornamelijk over snelwegen. Dus meters maken. Anders dan de dagen er voor. We doen er ook maar 2,5 uur over het ritje. We zijn in de middag in de stad. Kamers zijn nog niet klaar dus koffers bij de portier en de stad alvast in met een trui aan.

Ons hotel is een mooi hotel midden in de stad bij Union Square (Kimpton Sir Francis Drake). Even een kopje koffie drinken en plannen maken voor morgen.

In de avond na het het eten hebben we nog een wandeling gemaakt van 2 uur naar Pier 31. Vanuit hier kun je goed de Ocean Bay Bridge zien. De brug is helemaal met led lichtjes versiert, prachtig gezicht.

Dag 1 San Francisco:
Tickets voor the Hop-on Hop-off gekocht. De bus komt langs alle bezienswaardigheden die de stad rijk is. Onze gids is Gorden een geboren en getogen Franciscaan. En natuurlijk ook weer familie in Nederland. Katwijk en hij gaat er een maand naar toe dit jaar. E-mail adressen, telefoonnummers uitgewisseld. We gaan elkaar vast zien, volgens hem.
Leuk begin van de tour zou je zeggen. Tot het moment dat we bij halte 2 onze kaartjes werden gecontroleerd. Bleek dat we bij de verkeerde maatschappij waren in gestapt, er zijn er namelijk 4 maatschappijen die het zelfde doen en 3 daarvan lijken de bussen heel erg op elkaar. Logisch toch. Zo lief en mild Gorden was in het begin zo resoluut en streng wees hij ons de deur. Een vriend minder dus.

Goed. Eindelijk de goede bus. En in 2,5 uur gaan we helemaal rond en weten we waar we de nadruk op willen leggen, namelijk de Golden Gate Bridge en Sausolito (over de brug en dan naar rechts).
De Golden Gate Bridge ligt zo goed als helemaal in de wolken. Prachtig hoor maar als je boven in de dubbeldekker zit is het wel ongelooflijk koud. Gelukkig aan de overkant als we in het dorp Sausolito aankomen schijn de zon. Een klein dorpje in de heuvels aan zee met uitzicht op de skyline van San Francisco.  In het zuiden van het dorpje heb een meer alternatieve scene met allemaal woonboten in verschillende kleuren, dat is dan wel 20 minuten nog lopen vanuit het centrum.

Dag 2 San Francisco
Ook vandaag een beetje een druilerige dag. Het ticket van de bus is 24 uur geldig dus we hebben nog een paar uur om met de bus rond te rijden. Op naar het Golden Gate Park ten noorden van San Francisco. In dit park zijn een aantal attracties die we graag willen zien en we stoppen met de bus bij het  M.H. de Young Memorial Museum. Dit museum heeft een toren waar, als je op de bovenste verdieping staat, je over de hele stad kunt uit kijken. Toegang is gratis. Verder heb je in het noord westen van het park een kudde bizons en iets verder op een Hollandse windmolen. Kortom lopend een dag vullend programma.

Reis naar San Francisco? Kijk even op de site van American Vacation

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *