17 juli: Seattle

Om vier uur ben ik even wakker geworden, maar daarna heb ik weer lekker doorgeslapen tot zeven uur. De zon schijnt en het beloofd een mooie dag te worden. Seattle is een drukke stad (niet zo druk als New York) met veel verkeer en mensen met een koffie in de hand op weg naar hun werk. Eigenlijk niet anders dan iedere andere grotere stad in Amerika.

We nemen de eerste Hop-on Hop-off bus die rijdt. Op deze manier krijg je een goed beeld van de stad en worden je ook nog leuke dingen verteld die je anders uit een boekje had moet lezen. Met de bus zijn we de hele dag op pad en we stappen op een aantal plekken uit.
Pike Public Market, een markt met heel veel lokale versproducten, eetgelegenheden en muziek. Je kunt het goed vergelijk met Granville Island in Vancouver. Beetje alternatief maar wel druk.
The Space Needle, een toren aan de rand van de stad van bijna 185 meter hoog. Gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1962. Overigens gaat er een monorail vanuit het centrum in 90 seconden naar deze plek.
Experience Music Project Museum of beter bekend als Mopop is gewijd aan sciencefiction, popmuziek en popcultuur en staat naast The Space Needle. Bands uit Seattle zoals Nirvana, Jimmy Hendriks, Pearl Jam, Soundgarden en Alice in Chains komen natuurlijk voorbij in het museum.
Kortom Seattle is een leuke overzichtelijke stad die zeker voor 1 dag een heleboel te bieden heeft.

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *