24 juli: Jackson

Gisteren was een dag vol met indrukken. Vandaag rijden we naar Jackson Hole (ook wel gewoon Jackson). Om hier te komen heb je 2 mogelijkheden. Via de snelweg, een ritje van 2,5 uur of weer door het westelijk deel van het park en minimaal 3,5 uur onderweg zijn. Die keuze was voor ons heel makkelijk., namelijk door het park. Op die manier kun je nog precies die bezienswaardigheden bekijken in Yellowstone Park die we gisteren hebben overgeslagen of nog een keer, maar dan iets langer, willen bekijken.

De weg gaat door Yellowstone naar Grand Teton National Park. Je rijdt door de bossen en komt uiteindelijk naar 5 uur rijden op een vlakte met enorme bergen. Bergen met besneeuwde toppen, heel grillig. Je kunt het goed vergelijken met de bergen in El Chalten (Patagonie).

Het stadje Jackson Hole is echt een modern western dorp. Veel houten gebouwen met veranda’s. Het enige wat er ontbreekt is zand in de straten ligt.
Het is er druk. Onze Lodge ligt net buiten het oude centrum, met uitzicht op de pistes. Want ook Jackson Hole is in de winter een skiresort.

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *