28 juli: Mariposa

Vandaag maar een ritje van 215 kilometer. Van Mammoth Lake naar Mariposa door Yosemite National Park.

Tijdens onze vakantie wisten we al dat er bosbranden waren in Yosemite National Park. Dus het is even de vraag of we vandaag nog wel door het park heen kunnen. Want zelfs in Mariposa ruik en zie je dat er bosbranden zijn. Er hangt een blauw bruine sluier in de lucht.

Er worden een aantal wegen opgegeven die afgesloten zijn. Die info vindt je op de Nationale Parken Service site van de Amerikaans overheid (klik hier). Maar ook als je de route op Google Maps in geeft zie je dat de wegen zijn afgesloten.

De rit naar het park duurt ongeveer een half uurtje. Je begint dan je weg om hoog naar 9000 ft (2743 meter). Wat meteen opvalt is dat dit park weer helemaal anders is dan de parken die we tot dus ver hebben gezien. Je rijdt langs enorme gladde wit/grijze rots partijen die honderden meters de grond zijn uitgeduwd (met hier en daar een boompje.
Jammer genoeg zien we niet meer dan 200 meter voor ons, dus een groot deel van de schoonheid gaat aan ons voorbij. De rook van de bosbranden gooit roet in ons programma, omdat we van plan waren hier lekker te gaan wandelen. We moeten nog naar de entre van het park. De plek waar je je Nationale Parken Pas laat zien.

Aangekomen bij de slagbomen, krijgen we een update van de parkwachter van de wegen die open zijn. En er zijn er nogal wat afgesloten en precies die we nodig hebben om naar Mariposa. Park is wel open maar betekend veel omrijden. Wat wel duidelijk wordt is dat het Yosemite Park regelmatig wordt getroffen door bosbranden want er zijn zoveel stukken met verkoolde bossen waar de ondergrond al weer in volle bloei staat.
Uiteindelijk hebben we 8 uur gereden om bij ons hotel te komen in Mariposa. Niet vervelend want wat we hebben kunnen zien was werkelijk geweldig.

In de avond komen we aan in Mariposa. Klein dorp met 20 winkels en restaurantje. En uitvalt basis van alle helikopters die betrokken zijn bij het blussen van de branden in Yosemite National Park.

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *