16 juli: Seattle

Lekker geslapen, een goede nacht gehad en weinig last van onze jetlag. We zijn al meerdere keren in Vancouver geweest dus vandaag staat in het teken van relaxen. En waar kun je dat beter doen dan in Stanley Park?  Het grootste stadspark van Noord-Amerika waar bomen staan die wel 100 meter hoog zijn. Je hoeft geen toegang te betalen en het park is super toegankelijk. Midden in de stad en toch in de natuur is een bijzondere combinatie.

In Stanley Park heb je het “Sea Aquarium”, de totempalen, en een waterspeeltuin. En zeker dat laatste is een ware traktatie voor de kleinste (Robin 4).

Rond 17:00 uur besluiten we om Vancouver achter ons te laten en naar Seattle te rijden voor onze overnachting. De trip zou ongeveer een 2,5 uur moeten duren maar we moeten ook nog door de douane heen bij de grens met Amerika. En die wachttijden kunnen best wel oplopen.

Op de borden voor de grensovergang staat dat de wachttijd 5 minuten is. Ik weet niet hoe ze aan die theorie komen maar wij hebben er 40 minuten over gedaan.  En dan eindelijk sta je op de grens met de paspoorten bij de hand. De douanier kijkt ons niet aan, stelt wat vragen en kijkt met gefronst gezicht op haar scherm.  Het lijkt er op dat er iets niet in orde is.  We worden naar binnen begeleid.
Blijkt dat we we geen ESTA formulieren hebben. Maar volgens de site van de overheid heb je alleen een ESTA nodig als je via de lucht of via het water Amerika binnenkomt. De douanier beaamde dat maar toch moesten we formulieren invullen en betalen (US$ 30). Ach ja wat doe je!?

Seattle is niet ver meer. Langzaam zie je de skyline tevoorschijn komen aan de horizon. De snelweg loopt door de stad dus je bent zo in het centrum. We zitten in het Kimpton Vintage Hotel. Een leuk en niet al te groot hotel midden tussen allerlei restaurantjes en op loopafstand van de bezienswaardigheden.

Hapje eten en dan snel naar bed, morgen wordt een drukke dag.

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *