20-23 juli: Portland-Pendleton-Boise-Yellowstone


De komende dagen rijden we via Pendleton en Boise (spreek uit als Boy-zie) naar Yellowstone.

De rit vanuit Portland in de ochtend begint veel belovend. Rechts van de Columbia River rijden we. Een prachtige brede rivier met zowel links als rechts hoge rots partijen overgroeid met bossen. 

Wat opvalt bij de verschillende tussenstops langs de route is dat het er best hard waait. De hoge rotsen werken klaarblijkelijk als een windtunnel want overal waar je kijkt zie je windmolenparken en wordt er veel aan watersport gedaan; kite surfen, windsurfen.

Binnen de eerst 3 uur rijden vanuit Portland heb je veel watervallen. De Multnomah Falls ligt direct aan de weg en is meer dan 200 meter hoog, nog even iets verder heb je Dry Creek Falls. Voor deze waterval moet je nog wel even een uurtje van de hoofdweg af maar is meer dan de moeite. Deze waterval lijkt als 2 druppels water op de Svartifoss op IJsland. Leuk om te zien en ook hier kun je dus goed de vulkanische sporen zien van vervlogen tijden. Want dat is waar we naar toe gaan Yellowstone Park. Een grote super vulkaan.
Hoe verder we rijden hoe vlakker het landschap wordt. Niet direct eentoniger maar wel anders. Uitgestrekte velden waar graan en mais wordt geteeld. Het is droog. Zo droog dat de velden bijna licht geven door de zon die er op schijnt. Na drie uur rijden maken we een tussenstop in Pendleton. Een hotel met een zwembad. Heerlijk om de rest van de middag aan het zwembad te liggen met 36 graden.

Volgende dag door naar Boise voor de volgende tussenstop. Ook nu weer 2,5 uur in de auto, het landschap blijft onveranderd. Ook nu in Boise en hotel met een zwembad.

Boise heeft een verrassend leuk centrum, oude industrieel gebouwen die zijn omgetoverd naar winkel of woonhuis, dus meer dan de moeite waard om hier rond te lopen en een hapje te gaan eten. Eigenlijk wat je in Seattle in het groot had heb je het hier in Boise in het klein.

Volgende ochtend gaan we op weg naar Yellowstone, onderweg maken we een stop om te picknicken.
We rijden er ongeveer 5 uur over voordat we in Yellowstone komen. Yellowstone is typisch bergdorp zoals bijvoorbeeld Jasper en Banff. Overal waar je kijkt zie je de natuur en bergen.

Yellowstone heeft 2 hoofdstraten en veel plekken hebben ze nog geen WiFi. Ook ons hotel. Wel WiFi maar het werkt voor geen meter.
In het drop heb je het “Visitors Centre”. Ga daar langs voordat je het park in gaat. Park Rangers geven je goed advies waar de afgelopen dagen het wild zich heeft opgehouden en de leuke verborgen plekken waar niet iedereen naar toe gaat. 

Hapje eten, lekker slapen en morgen door het park heen rijden. We kunnen niet wachten en zijn benieuwd wat we te zien krijgen.

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *