27 juli: Mammoth Lakes

Goed geslapen mede door de airco in de kamer. Normaal gesproken moeten er altijd ramen open maar bij 45 graden Celsius is dat geen optie. We zitten op de 17e verdieping van The Platinum Hotel. Niet op de Strip maar ongeveer 500 meter er vandaan. Prachtige plek. Keken over de hele stad. Heeft ook een ‘rooftop pool’.

Vandaag gaan we helemaal naar Mammoth Lakes. Om hier te komen moeten we door Death Valley. Dat klinkt erg droog. Las Vegas ligt ook al in de woestijn dus qua temperatuur zal er niet heel veel gaan veranderen. Eenmaal de stad uit heb je enorme uitgestrekte vlaktes met helemaal niets. Oh ja eigenlijk wel; zand, rotsen, vetplanten. Het is echt ongelooflijk dat planten er überhaupt kunnen groeien. Anders dan de voorgaande dagen, een prachtig landschap.

De weg die er doorheen rijdt is van asfalt en splinter nieuw. Houdt er rekening mee dat als je deze route gaat rijden dat je wel met een volle benzine tank gaat starten. Beetje vervelend als je in die weersomstandigheden stil komt te staan. Overigens is het niet dat er geen benzinestations zijn maar bij de benzine stations waar wij zijn gestopt accepteerde ze geen credit kaart. Verrassend toch?! Alleen debet kaarten en cash. Nou dat hadden we even niet mee.

 

Het landschap blijft onveranderd mooi. Trouwens ter hoogte van Tonopah ben je vrij dicht bij het bekende “Area 51”. Wij zijn er niet geweest omdat we onvoldoende tijd hadden maar als je er toch graag een ommetje voor wilt maken dan kun je het beste deze beschrijving volgen, klik hier. Op de weg door Death Valley National Park wordt je op een aantal plekken op een leuke manier aan Area 51 herinnerd.

Langzaam rijden we door de heuvels (nog steeds droog en weinig begroeiing) door naar meer de bergen. En het is zo frappant hoe snel het landschap veranderd. Want we komen uiteindelijk uit in een Skiresort. Althans in de winter dan. Mammoth Lake ligt op ruim 2300 meter. En de hoogte berg Mammoth Mountain is ruim 3400 meter hoog.

Onze Lodge staat aan de piste en geeft een prachtig uitzicht over het gebied. Wat wel op valt is dat er een bruin blauwe nevel hangt over bergen. We weten dat in Yosemite bosbranden heersen en dit zijn de gevolgen er van. Als je buiten staat kun je heel duidelijk de geur van bosbrand ruiken.

 

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *